Egyáltalán mi a vihar az a bevonat a fűmagon? Miért vonják be? Nekem miért jó ez?

A füvesítés is egy olyan dolog, mint a főzés. Az ember évezredek óta csinálja, megvannak a maga hagyományai, irányzatai, a modern tudomány pedig alapvető változásokat hozott benne. Ami örök: a hagyma és a zsír, a fűmag és a föld.

Ahogy ma már a konyhában sem elsősorban vadon nőtt zöldségekkel és vadállatokból származó hússal sütünk-főzünk, a füvesítésben is nemesített fajtákkal és különféle eljárásokkal kezelt vetőmagokkal dolgozunk.

Miért?

Mert az ember hatékonyabban szeretne dolgozni, jobb eredményekre törekszik, fejlődni akar és fejleszteni. Finomabb ételek, szebb gyepszőnyeg, kevesebb veszteség, még kevesebb vesződség.

Ok, de mi az a bevonatos fűmag? És miért jó?

A fűmagokat speciális eljárás során egy biológiai úton lebomló bevonattal látják el. Az úgynevezett SmartStart bevonat képes arra, hogy saját tömegének 500-szorosát (igen, ötszázszorosát!) kösse meg vízből, így a vetés után minden egyes fűmag körül egy nedves, zselés burkot hoz létre.

Ebből a burokból a víz folyamatosan, a kis csíranövény igényeinek megfelelően szivárog el, ami ettől pont úgy érzi majd magát, mint hal a vízben. Ideális környezet alakul ki a növény számára, amelyet a változó körülmények sem befolyásolnak. Így a csíra fejlődési folyamata tökéletes, a fejlődő növény pedig életerős lesz, smaragdzöld gyepünk egyik kiváló tagjaként léphet a felnőtt életbe, mint egy igazi aranypolgár!

Ha ma kezdeném a pázsitbubuskodást, csakis bevonatos fűmaggal vetnék, mert megkímélném magam a kezdeti kudarcoktól. Ki szereti, ha a munkája nem eredményes? Na, ugye. Szóval én azt ajánlom, ha most kezded, használd például ezt [link: http://landscaperpro.hu/termekek/fumagkeverekek/rapid/] vagy ezt [link: http://landscaperpro.hu/termekek/fumagkeverekek/supreme/] a fűmagot, és garantáltan nem lesz eredménytelen a munkád! Mire vársz?

Milyen előnyei vannak a SmartStart bevonatnak a fűmagon?

  • megfelelő nedvesség-ellátottság
  • gyorsabb csírázás
  • jobb gyökérfejlődés
  • a különböző fűfajok kiegyensúlyozott csírázása
  • a csírázási arány növekedése
  • élénkebb növekedés
  • a változó talajnedvesség kevesebb stresszt okoz a növénynek

 

Vetés után
Következő cikk

Rovatok

Hírlevél

Igen!

Kérek hírlevelet, aktuális infót,
értesítést csak arról, ami fontos!
Email cím

Pázsit a Facebook-on