Stabil és szép hóembert építhetsz, ha követed ezt az öt lépést – a gyerekekkel vagy akár a magad örömére. Nagyon szórakoztató, próbáld ki!

Pár trükk, amivel egyszerűbben tudsz szebb hóembert építeni. De. Mielőtt nekivágnánk, hallgassuk meg szépen ezt a csodát:

Na jó, csak vicceltem. Mindenesetre – remélem – hangulatba kerültünk…

Szóval tél van, és ilyenkor nem igazán lehet kertészkedni, vagy legalábbis nem érdemes. De amikor szépen süt a nap, vagy sok hó esett, az ember szívesen kimegy a kertbe. Hát még akkor, ha mint nekem is, gyerekei vannak, akik imádnak hógolyózni és hóembert építeni. Hogy ne kelljen leégned a kölykök előtt, elárulok néhány hóemberépítési trükköt, amit ha alkalmazol, még te is élvezni fogod a játékot, nem beszélve arról, hogy a szomszéd már megint lesz mire irigykedjen…

Első lépés

A legfontosabb a megfelelő hó. A porhó nem lesz jó, akármennyire is sok vanbelőle. Nedves, tapadós hóra van szükség, amit jól össze lehet gyúrni, tömöríteni. A legjobb az, ami fagypont közelében hullik. Ha ilyen nem áll rendelkezésre, akkor két dolgot tehetünk: vagy elnapoljuk az építést, de ha ezt nem lehet, akkor a szobanövényekhez használt kis kézi permetezőt hívjuk segítségül – langyos vízzel permetezzük a havat, így jobban összeáll.

Második lépés

Gyúrj egy nagyon tömör hógolyót, tömörítsd addig, amíg csak lehetséges. Ha már nem bírod, a golyó pedig kőkemény, akkor lesz jó. Három kell belőle, egy hatalmas alulra, egy közepes középre, és a legkisebb felülre, ez lesz a fej.

Harmadik lépés

A golyót tedd le magad elé a hóba, majd kezdd elgörgetni magad felől. Végig ügyelj, hogy gömbalakú maradjon a hótömböd, ehhez forgasd folyamatosan minden irányba. Amikor elérted a kívánt méretet, igazítsd el az egyenlőtlenségeket, kerekítsd le minél szabályosabbra. Tégy hasonlóan mindhárom hógolyóval, egyre kisebb méretűre formázd őket!

Negyedik lépés

Helyezd a három tömböt egymás tetejére, ajánlott, hogy alulra tedd a legnagyobbat! Ha nem stabilak, két dolgot tehetsz: ragasztóként tömködj havat a tömbök találkozásához, de ha ez sem elég, végy egy botot vagy seprűnyelet, és csinálj gerincet a hóemberednek. Szúrd a legalsó tömb közepébe, majd húz rá a második tömböt. Ha szükséges, a fejjel ugyanígy járj el!

Ötödik lépés

Díszítsd a hóembered, ahogy neked vagy a kölyköknek tetszik. Klasszikus megoldás a répaorr és szénszem, de csak a képzelőerőtök szab határt. Köss neki nyakkendőt vagy adj rá egy strandszoknyát, nyomj a fejébe egy cilindert vagy tegyél fel rá partiszemüveget! Jópofa lehet, ha csinálsz mellé egy hókutyát, vagy egy egész családot készítesz hóból.

Ha nem volt érthető, számos videó kering a neten, itt van például ez:

Jó bulizást!

Rovatok

Hírlevél

Igen!

Kérek hírlevelet, aktuális infót,
értesítést csak arról, ami fontos!
Email cím

Pázsit a Facebook-on