Nincs full extrás, tologatós, repítőtárcsás kiszóród? Nem baj, simán jó lesz a kézi is télire!

Egy másik bejegyzésben [Csúszásmentesíts kézi kiszóróval!] írtunk arról, hogy a műtrágya és a fűmag kiszórására beszerzett, kerekeken gördülő repítőtárcsás kiszóró mennyire jól működik télen, amikor csúszásmentesítő anyagot kell kiszórni a kerti járdákon vagy az utcán. Nos, ha neked nincs ilyened, megnyugtatlak: a kézi kiszóró [http://landscaperpro.hu/termekek/kiszorok/kezi-kiszorok/handygreen-ii/] is nagyon alkalmas erre a célra.

Bevallom, mielőtt ennyire profi pázsitbubussá váltam volna, úgy csináltam én is ezt a dolgot, mint sokan mások. Fogtam egy vödröt meg egy kislapátot, hurcoltam magammal, és szórtam, ahogy tudtam. Nos, ennek meg is lett az eredménye: egyenetlen szóráskép, hogy szakszerűen fogalmazzak. Egyes helyeken dombokban állt a cucc, máshová meg egy deka se jutott belőle.

Na, ma már nem teszek ilyet. Neked sem ajánlom. A kézi kiszóróval finomabban kell bánni, mint a tologatós változattal, egyszerre kevesebb anyagot szabad csak beletenni, nehogy eltörjön. A kézi gép persze egyszerre kisebb területet képes beszórni, ha nagy területeken kell csúszásmentesíteni, akkor gondolkodjunk el a nagyobb kiszóró [http://landscaperpro.hu/termekek/kiszorok/repitotarcsas-kiszorok/easy-green/] beszerzésén.

Mielőtt elkezdjük, bizonyosodjunk meg róla, hogy a takarmánycsúszda/ejektor nagy résre van nyitva, mert a csúszásmentesítő anyagok jóval nagyobb szemcseméretűek a műtrágyánál és a fűmagnál. Arra is figyeljünk oda, hogy a kiszórókart lassan tekerjük, főként az elején, amíg kitapasztaljuk, mekkora mennyiséget repít egyszerre. Járdák csúszásmentesítésekor a kart folyamatosan, nagyon lassan tekerjük, miközben nagyon lassan sétálunk, így egyszerre 1,2-1,5 méter szélességben szórunk majd.

Rovatok

Hírlevél

Igen!

Kérek hírlevelet, aktuális infót,
értesítést csak arról, ami fontos!
Email cím

Pázsit a Facebook-on